Vervoer

Fiets

Lekker een dagje er op uit op de fiets, dat is de beste en slimste manier om te reizen van en naar Valtifest. Parkeer echter alsjeblieft wel je fiets aan de kant van het centraal station voordat je met de pont naar de overkant gaat. Het is namelijk op de terugweg tegen/na sluitingstijd van Valtifest niet mogelijk je fiets mee de pont op te nemen vanwege de grote drukte.  Doe hem goed op slot en fiets voorzichtig. Lees verder bij 'pont' hoe je het makkelijkst het IJ oversteekt.

Auto

Natuurlijk is de auto ook een mogelijk vervoermiddel, maar laat hem toch staan! Er is namelijk zeer beperkte parkeergelegenheid. Voor de dwarsliggers en eigenwijzen volgt hier een korte routebeschrijving: je kunt parkeren op de Papaverweg. Loop dan de brug over richting de Neveritaweg, na 500 meter ben je op de NDSM-werf. Het parkeertarief bedraagt €8,-. Volg de bewegwijzering met de tekst “Valtifest”. Voor de TomTommers: Papaverweg Amsterdam

Openbaar Vervoer

Openbaar vervoer naar Valtifest is prima geregeld. Neem vanaf de pier achter het centraal station Amsterdam de gratis pont naar de NDSM-werf. Voorheen kon je ook vanuit de Tasmanstraat naar de NDSM-werf per pont, deze halte is verplaatst naar de Westerdoksdijk. Als je niet van varen houdt, kun je bus 35 nemen en uitstappen bij halte “ataturk”. Kijk op www.9292ov.nl of bel 0900 9292 (0,50 per minuut) voor meer info. 

Pont

Vanaf het centraal station Amsterdam varen er speciaal voor Valtifest regelmatig extra ponten naar de NDSM-werf. De ponten bevinden zich aan de achterkant van het cs en de pont naar Valtifest bevindt zich helemaal links. Vanuit westelijk Amsterdams gebied is de afvaart vanaf de Westerdoksdijk (voorheen Tasmanstraat) ideaal. Let op dat je de laatste pont niet mist! Want vanaf 00:30 ben je genoodzaakt om te zwemmen (naar Westerdoksdijk vanaf 23:45!).


LANGEBRUG GESTREMD VOOR FIETSVERKEER EN VOETGANGERS
De gemeente Amsterdam bouwt een nieuwe brug over het Zijkanaal I. Je kunt hier niet met de fiets of te voet het kanaal oversteken. De brug die nu door het autoverkeer wordt gebruikt, is smal en lang. Het is niet alleen verboden maar ook gevaarlijk de brug te voet of met de fiets over te steken.
Fietsverkeer richting de pont kan gebruik- maken van de Theo Fransmanbrug, ten zuiden van de werkzaamheden. De Kadoelenbrug ligt op ongeveer vijf minuten fietsen ten noorden van de werkzaamheden.
Voor voetgangers is de bus een mogelijk alternatief. Op de kaart zijn de bushaltes van GVB aan beide kanten van de brug weergegeven. Er gaan gemiddeld twaalf bussen per uur op dit traject.


 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Valtifest nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het nieuws omtrend Valtifest!